TUPÍ DE MONGETES DE CASTELLFOLLIT
setrill INGREDIENTS:

  • 1/2 kg de mongetes de Castellfollit.
  • 100 g d'orella de porc.
  • 100 g de peu de porc.
  • 150 g de morro de porc.
  • 50 g de xoriço a rodanxes.
  • 150 g de cansalada fumada.
  • 1 ceba.
  • 2 tomàquets.
  • 1 polsirn de sucre.
  • 3 fulles petites de llorer.
  • Sal i oli d'oliva.
  • IV Mostra Gastronòmica de Mongetes
    soperaELABORACIÓ:
       Es fregeix el dia avanç l'orella, el morro, la cansalada i el xoriço. A part, es posen a bullir els peus de porc. Un cop cuits els afegim a la resta de la carn.

       L'endema es ratlla la ceba i els tomàquets i es sofregeix tot afegint-hi les fulles de llorer. Un cop el sofregit és a punt hi posem tota la carn .

       A aquesta barreja s'afegeixen les mongetes que prèviament haviem tingut en remull unes 4 hores. Un cop s'han fregit una mica hi posem aigua fins que quedi tot tapat. Es pot aprofitar part de l'aigua amb que s'han bullit els peus .

       Deixarem que es cogui durant dues hores i mitja o tres a foc lent. Passat aquest temps el plat ja està fet.

    HELENA SERRASOLSAS
    enrera
    índex
    següent
    següent recepta