MONGETES PUNTUALS
setrill INGREDIENTS:

  • 200 gr. de Mongetes de Castellfollit del Boix
  • 3 calamars
  • 25 petxines petites i 4 de grans (aprox.)
  • Menta
  • Julivert
  • 2 ó 3 butifarres grans
  • oli d'oliva
  • pebrot verd i vermell
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets
  • sal
  • ametlles i avellanes
  • all
  • III Mostra Gastronòmica de Mongetes
    soperaELABORACIÓ:
    Per fer el plat:    Posar les mongetes en remull durant 1 dia. Netejar els calamars i les petxines. Fer les petxines al vapor. Treure les botifarres de dins els bodells i tallar les potes dels calamars.
    Farcir els calamars amb les botifarres i les potes dels calamars i fregir els calamars farcits.

    Pel sofregit:   Fregir la ceba fins que estigui daurada. LLavors hi afegim el tomàquet. Hi posem sal i s'hi tira la picada d'ametlles, avellanes, all i julivert.
    Ho tastem per si hi falta sal, i hi afegim els calamars farcits i les mongetes que haurem cuit amb aigua i el suc de les petxines, deixant que tot faci el xup-xup.

    Decoració:    Agafar un plat o cassola bastant grossa. Posar les mongetes amb el sofregit a sobre del plat, i decorar-ho amb petxines de manera que facin la forma de rellotge.
    Posar els calamars al mig del plat.. Tallar els pebrots i posar–los a fora del rellotge.

    MARIA PONS
    CAROLINA MARGARIT
    GEORGINA MAAS
    enrera
    receptes
    següent
    següent recepta