Nutrició i Varietat
   NUTRICIÓ

   La mongeta és un dels aliments més complets que existeixen. Té una alta concentració de nutrients (calç, ferro, potasi i vitamina B), és molt energètica i té un percentatge de proteïnes semblant a les carns. La mongeta és un aliment de la dieta mediterrània, necessària per a una alimentació equilibrada. Porta fibra hidrosoluble, que és beneficiosa per a l'organisme i també per a la diabetis.

bodegó


   ANÀLISI SENSORIAL

   A través del Programa de Recerca Comunitari núm. AJR3-CT93-l l23 es va fer l'anàlisi sensorial de les mongetes de Castellfollit del Boix, als laboratoris de Les Maisons du Gout (França).
   Un grup d'especialistes i de consumidors, seguint les condicions fixades per la norma A.F.N.O.R. NF-09105 van determinar en comparació a altres varietats el nombre de qualitats i defectes que expressa el quadre:

VARIETATS QUALITATS DEFECTES
Castellfollit del Boix 7923
Ganxet 4437
Planxeta 4550
Barco 2568

   Les mongetes de Castellfollit del Boix obtenen el major nombre de qualitats i menor de defectes, destaquen les seves característiques organolèptiques.

enrera
índex
següent
següent
Gastronomia del Bages